Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Κύριε άνθρωπον ουκ έχω...

«Κύριε άνθρωπον ουκ έχω....», είναι το παράπονο του παραλυτικού, που βγαίνει απ’ τα χείλη του και φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος από τότε, και φτάνει, ακόμη μεγαλύτερο, μέχρι την εποχή μας.
Μέσα στο ανώνυμο και πολύβουο πλήθος, που συνοστιζόταν γύρω του, αυτός αισθανόταν μόνος με μόνιμους συντρόφους την ασθένεια, την έσχατη αδυναμία και την θανάσιμη απόγνωση.
Ανίατη αρρώστια τον είχε αφήσει 38 ολόκληρα χρόνια ακίνητο πάνω στο κρεββάτι του πόνου του. Πρόσθετο βάρος ήταν η εγκατάλειψη από πρόσωπα συγγενικά, φίλους και συμπατριώτες. Ήταν ολομόναχος στις δύσκολες ώρες. Είχε φτάσει στα έσχατα όρια της απελπισίας και περίμενε τη στιγμή, που θα κατέβαινε ο άγγελος να ταράξει τα νερά, μήπως βρισκόταν κάποιος δίπλα του να τον βοηθήσει. Και στα 38 χρόνια, μια ολόκληρη ζωή, δεν βρέθηκε ο άνθρωπος, που θα του πρόσφερε βοήθεια.

Η παρουσία του Θεανθρώπου γίνεται αντιληπτή, εκεί στην κολυμβήθρα της Βηθεσδά, από τον παραλυτικό με την ερώτηση: «Θέλεις υγιής γενέσθαι!» και η απάντηση: «Κύριε, άνθρωπον ουκ έχω....». Δεν του λέει πονώ, η ναι θέλω να γίνω καλά, αλλά «δεν έχω άνθρωπο». Τότε ο Χριστός με μια προσταγή Του τον ελευθέρωσε απ’ τα δεσμά της αρρώστιας και της μοναξιάς. «Λέγει αυτώ ο Ιησούς, έγειρε, άρον τον κρέββατόν σου και περιπάτει». (πηγή: Ι.Μ.Σ.Κ.)

Τραγούδι: Γιώτα Νέγκα ''Έχω Άνθρωπο''

4 σχόλια:

Χαρά Τσακίρη είπε...

Ααααα ρε γιαβρακι μου, παντα βρισκεις τον τροπο να με ανατριχιασεις!!! Εισαι μοναδικη και απολυτα ξεχωριστη!!! Μην το ξεχασεις αυτο ποτε!!!

If...ιγένεια είπε...

:) Την καλησπέρα μου.

παράλληλος είπε...

Ο Διογένης τον έψαχνε με το λυχνάρι!

(Φωνάρα η Νέγκα)

Ευτυχία είπε...

*Χαρά μου χαίρομαι που σε ξαναβλέπω! φιλιά και σύντομα να πιούμε κι εκείνον τον ανεμοδαρμένο καφέ!

*if.. ιγένεια καλώς την! Καλωσόρισες στην παρέα μας!

*Παράλληλε...και πέρασε μια ολόκληρη ζωή δίχως να τον βρει.Βρήκε όμως έναν ήλιο.