Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

γέννα

...η ζέστη την έλιωνε. Αισθανόταν σιγά σιγά τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στο σώμα της κι εκείνη να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Το νερό δρόσιζε τα χείλη της και την ψυχή της. Το έπινε τόσο λαίμαργα που στο τέλος μην προλαβαίνοντας τις ανάσες το άφηνε να τρέξει στο λαιμό της, στο στήθος της μετά στην κοιλιά της και τελικά στα πόδια της. Έσερνε τα απομεινάρια του ύψους και του βάθους της σαν περιπλανώμενος ακροβάτης που τον απέσυραν νωρίς λόγω αστάθειας. Μέσα στο μυαλό της γυρνούσαν χρώματα, χιλιάδες χρώματα…και ξαφνικά…μαύρο!

Καιρό τώρα το παθαίνει αυτό. Χρώματα, χρώματα, χρώματα και ξαφνικά σκοτάδι! Την τελευταία νύχτα που είδε το ίδιο όνειρο ξύπνησε μούσκεμα από τον ιδρώτα. Ήταν αδύνατον να κουνηθεί. Το σώμα της μέσα στην αποπνικτική ζέστη του καλοκαιριού είχε παγώσει. Μόνο τα βλέφαρά της σάλευαν. Κάτι ήθελαν να πουν τότε. Τον κοιτούσε κατάματα όλη τη νύχτα δίχως να του μιλά. Νόμισε πως την καταλάβαινε. Τίποτα δεν κατάλαβε. Λέξη από όσα είπαν εκείνη τη νύχτα τα μάτια της.
Το πρωί την βρήκε στον καναπέ, κουλουριασμένη όπως όταν τη γέννησε η μάνα της και μισοσκεπασμένη. Τα μάτια της μόλις άνοιξαν, ξανάκλεισαν από το φως που έμπαινε από τη μεγάλη τζαμαρία. Και στη γέννα της το ίδιο είχε γίνει.

Ούτε αυτή τη νύχτα είδε πως εγκυμονούσε. Όχι κανένα γιο ή θυγατέρα. Όχι. Μια φωνή της είχε πει πως μόλις δει στον ύπνο της πως εγκυμονεί, την επόμενη μέρα θα ξαναγεννηθεί από μέσα της ο εαυτός της. Και τότε όλα θα είναι καλύτερα. Αλλά για μια ακόμα νύχτα είδε να ξεγεννά μονάχα αίματα.

10 σχόλια:

παράλληλος είπε...

Γέννησες πολλά...
Πάρα πολλά!

genna είπε...

...χα χα, να μια νέα genna

καλημέρα!

persona non grata είπε...

Καλησπέρα κοπελιά! Χαθήκαμε!

Χαρά Τσακίρη είπε...

Εγραψες φιλεναδα....
Διαμαντι αληθινο και μαυρο απο τα πιο σπανια!!!
.....ολα μονοι μας τα παιρναμε σε αυτη τη ζωη και το να βρεις τον εαυτο σου ειναι ισως το πιο δυσκολο κομματι.... το να αναγεννηθεις παλι το θεωρω σχεδον αδυνατο!!!

Ξερεις εσυ.....

ΦANTAΣΙόΠΛΗΚΤΟΣ... είπε...

ΕΓΩ ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ..ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΑ ΤΗΣ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΧΑΣΑΤΕ...ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ...ΦΙΛΙΑ...ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

Ευτυχία είπε...

να είστε όλοι καλά!

καλό απόγευμα...

igkros είπε...

Αν δεις στον ύπνο σου ότι τρως φασόλια σημαίνει ότι θα φας αέρια (κοινώς κλάσιμο) από φίλους σου! (εδώ γελάτε)

και για να σοβαρέψουμε λίγο πολύ ωραία η μικρού μήκους ιστορία αλλά θέλω να δω και την συνέχεια (ή μήπως τελείωσε κιόλας?)

Ευτυχία είπε...

*alps κι εσύ φασόλια είδες και είπες να έρθεις πάλι από τα μέρη μας; (εδώ γελάμε)

όσο για την ιστοριούλα,χαίρομαι που σου άρεσε.τώρα,αν θα έχει και συνέχεια,δεν ξέρω.μάλλον όχι.


καλησπέρα!

Caesar είπε...

Ολα ξαναγεννιούνται, άνθρωποι, ιδέες, όνειρα κι επιθυμίες ;)

Ευτυχία είπε...

* όλα καλέ μου Caesar...όλα...
να είσαι καλά κι ελπίζω να σε πετύχω σε καμιά βόλτα!