Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

''...συ παίρτς το άλας και τρέχ'ς;...''


Πέρα από τη χαρά που πεταρίζει μέσα μου για το περί δικαίου αίσθημα που έβαλε τα γυαλιά στις περγαμηνές των γιαλαντζί Δικαίων αυτής της παράταξης και χαιρετίζοντας τις δηλώσεις του κ. Σκανδαλίδη για το αποτέλεσμα στο 25% του καταμετρημένου εκλογικού σώματος (μακάρι αυτό το ήθος να ήταν μεταδοτικό στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.!!) θα ήθελα να καταθέσω μια φράση που περνάει στο σόι από γιαγιά σε κόρη κι εγγόνα (θέλει ποντιακό αξάν όμως...) , προς γνώση και συμμόρφωση σχετικά με το αγγούρι (αφορμή στάθηκε το ποστ της Γητεύτριας - Ciao Bello!) και τα τεκτενόμενα των τελευταίων 60 ημερών στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη:
το λοιπόν, έλεγε η γιαγιά
''όποιος λέει σε η ψωλή μ' αγγούρ' έν, συ παίρτς το άλας και τρέχ'ς;''
(ακούς Μπένι; εσύ Κίμων; Ανδρέα Λ. με λαμβάνεις;..)

αυτά. και εις άλλα με υγεία λοιπόν και σύντομα να ξαναβρούν τη χαμένη τους ταυτότητα και τον απωλεσθέντα προσανατολισμό, χωρίς ακρότητες και πάντα με ήθος.
Χρόνια Πολλά!

7 σχόλια:

μαριάννα είπε...

χαχαχαχαχα! Φοβερό! Δεν το ήξερα... :)
Ξέρεις ότι η λέξη αξάν είναι Λαρισινή ε; Είναι το «άκουσαν» σε κομψά Λαρισαίικα.
Διαβάζω τα ονόματα στην παρένθεση και θυμήθηκα την κόρη μου, που στο τηλέφωνο κοπανιότανε με τον Ανδρέα Λ. όπου φυσάει ο άνεμος, και μου έλεγε, Φτου να πάρει και τον ψήφισα! :)))))))))
Πάντως είδες ότι και η δήλωση του Μπένι ενωτική και καλά, αλλά ευχαριστεί και χαίρεται γιατί

«Συγκροτήθηκε ένα μεγάλο, δυναμικό, ριζοσπαστικό, αισιόδοξο ρεύμα. Νιώθω πραγματικά μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη, γιατί ένα τέτοιο ρεύμα εκφράζεται μέσα από την υποψηφιότητά μου.»

Να κάνει ρεύμα μέσα στο πασόκ. Ντε και καλά.

Ενώ ο Σκανδαλίδης πόσο διαφορετικός ο άνθρωπος...

«Τέλος θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που με τίμησαν και με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Δώσαμε μαζί μια μάχη ήθους και συνέπειας που τιμά τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής μας παράταξης. Το ταξίδι συνεχίζεται συναρπαστικό και από σήμερα πιο αισιόδοξο».

Ευτυχία είπε...

*Γητεύτρια
έψαξα να βρω βιντεάκι με το ''πολλές φορές'' με Μανώλη Χιώτη και Μαίρη Λίντα ώστε να κάνουμε grande αφιέρωμα στη μεγάλη δημοκρατική και ''ενωτική'' (έστω και με το ζόρι) παράταξη..αλλά μάταιος κόπος.Αν βρεις κάτι ειδοποίησε με.

όσο για την κόρη σου και τον Ανδρέα Λ. όπου φυσάει ο άνεμος,κι εγώ τον συμπαθούσα ναι,το παραδέχομαι.Είχε αυτό το κάτι (το οποίο δεν ξέρω αν συνεχίζει να το έχει,εγώ πάντως δεν το βλέπω).Και για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε μια άλλη σοφή φράση: ''ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς.''

παράλληλος είπε...

Το β' σκέλος της παροιμίας, δεν το έπιασα (είμαι αρβανίτης, βλέπεις). Μετάφραση, πληζ!

Ευτυχία είπε...

*Παράλληλε
...εσύ παίρνεις το αλάτι και τρέχεις!
Να κι η μετάφραση.Σε καλή μεριά.
Την καλησπέρα μου λοιπόν! (ακόμα κι αν είσαι Αρβανίτης...)

zero είπε...

Ειχε δικιο η γιαγια σου.
Εχεις δικιο κι'εσυ.

παράλληλος είπε...

Είμαι αρβανίτης αλλά κάνω θεραπεία...

Ευτυχία είπε...

*zero τί να σου κάνει και το δίκιο σαν μένει μονάχο του; καλωσόρισες!

*Παράλληλε να το παλέψεις.Μπορείς να τα καταφέρεις! ;-)